четвъртък, 29 септември 2011 г.

Черен бъз - плод

Черен бъз - плод - 50гр плод от билката
Черен бъз - плод
Sambucus nirga L .

Действие.
 Антиоксидант, силен имуностимулант, регулира хормоналната обмяна. Диуретично и слабително действие.
Приложение. Препоръчва се при имунни заболявания, туберкулоза, анемия, алергии, запек и за цялостно тонизиране на организма и на нервната система при неврози.
Начин на употреба. 1 чаена лъжичка плодове се варят 10 мин. в 250 мл вода, престоява 30 мин. Прецежда се и се изпива за един ден.
От сушените или пресни плодове може да се приготви мармелад с лековито действие. 

Бъзак, Бъзуняк, Тревист бъз - плод

Бъзак, Бъзуняк, Тревист бъз  - плод 50гр
Бъзак, Бъзуняк, Тревист бъз, Див бъз - плод 50гр / сушен /
Sambucus ebulus 

Действие. Силно антимикробно действие срещу редица патогенни микроорганизми при инфекции на пикочните пътища. Намалява кръвното налягане. Плодове на билката се прилагат като слабително, потогонно и диуретично средство, за лечение на рак. Приготвеният от плодовете мармелад се използува против туберкулоза и хемороиди. Отварата от корените се употребява при бъбречни заболявания, а отварата от цветовете — при трудно уриниране и за изпотяване. В нашата народна медицина чай от листата на бъзака се използува срещу чревни колики (6 до 8 листа, ситно нарязани, се варят 10 мин в 300 г вода — пие се сутрин, обед и вечер преди ядене по 1 чаша) (Димков, П. Българска народна медицина, Т.1.С., БАН, 1977).
Съществуват също така сведения, че бъзакът действува при катари на горните дихателни пътища, при невралгии, ревматизъм, при уртикария, подагра. Приготвеният от плодовете гъст екстракт притежава апетитовъзбуждащо и тонизиращо действие, стимулира хемопоезата, използва се при ракови заболявания.
Бъзакът се употребява също като локално средство при ухапвания от змии и всякакви насекоми, като се трие мястото до появата на кръв.

Предупреждение: В големи дози растението е ОТРОВНО! Силно действаща билка! По лекарско предписание, с лекарски контрол!
Начин на употреба.
Запарка: 1 чаена лъжичка от билката се вари 10 мин в 500 мл вода. Пие се по 120 мл преди хранене 4 пъти дневно.
Спиртен извлек: 1част плодове 5 части спирт. По 120-30 капки в чаша вода  пъти дневно преди хранене.
Мармалад от сушени плодове: Плодовете се сваряват с 1:1 захар и 1 чаша вода. Половин до една чаена лъжичка сутрин на гладно.
Мармалад от пресни плодове бъзак /народна рецепта/: Редуват се ред плод от бъзак, ред захар и така до напълване на буркана. Изнася се на слънце с памучен плат на гърлото на буркана. След 10 дена се затваря с капачка и се прибира в хладилника. Приема се по половин до една чаена лъжичка сутрин на гладно. Тъй като билката е силно-действаща се приема под лекарски контрол. В началото на приемане може да има растройство и гадене. При съмнения за натравяне веднага звъннете на личния си лекар.
Не приемайте в големи количества, започнете с 1/4 чаена лъжичка няколко дена и постепенно увеличавайте до 1 чаена лъжичка.

                                         

ШИПКА ПЛОД 

ШИПКА ПЛОД 120гр - плод І билка
Шипка - плод
Rosa canina L.
Действие. Антискорбутно, холагогнно, адстрингентно и диуретично средство.
Приложение. При авитаминоза, хиповитаминоза, камъни в бъбреците, жлъчни заболявания, при трескави състояния, кървене на венците, диария, жълтеница, хепатит и други чернодробни заболявания, обилни маточни кръвотечения и много други.
Начин на употреба. отвара от 1 супена лъжица шипки с 250 мл вода, която се пие като чай. Употребява се и т. нар. „шипково вино" (1/2 кг шипки с 4-5 л вода и 1/2 кг захар се държат до печката при често разклащане. След една седмица се прецежда и се пие вместо вода).

Драка - плод

Драка - плод - 50гр билка
Драка - плод
Paliurus spina-christi Mill.

Действие.
 Отхрачващо, спазмолитично, противовъзпалително.
Приложение. При магарешка кашлица и хронични бронхити. Препоръчва се за лечение на хипертония и някои кожни заболявания (екземи и др.).
Начин на употреба. Приготвя се отвара от 1 супена лъжица плодове с 1/2 л вода, която се пие по 1/2 чаена чаша преди хранене.

Дрян, дренки - плод

Дрян-плод
Cornus mas L.

Действие.
 Запичащо, противовъзпалително, кръвоспиращо.
Приложение. При стомашно-чревни разстройства (гастрити, колити, диарии) с кървене.
Начин на употреба. 5-10 г сухи плодове на 250 см3 вряща вода, която се изпива на 1-2 пъти. Може да се използува и за гаргара при кървящи венци
      
  
Дрян, дренки - плод - 25 гр
            

Троскот - корен

Троскот - корен 50гр
Троскот - корен
Cynodon dactylon (L.)
Действие.
 Диуретично и слабително средство, противовъзпалително, пикочогонно. Притежава хипотензивен ефект.
Приложение. При бъбречни и жлъчни камъни, за диуретични чаеве, ревматизъм, подагра, отоци и някои кожни болести.
Начин на употреба. 2 супени лъжици от билката се варят в 500 мл вода 10 мин. Пие се по 150 мл, преди хранене, 4 пъти дневно.

Коприва - корен

Коприва - корен - 50гр
Коприва - корен
Urtica dioica L.
Действие.
 Кръвоспиращо, диуретично, омекчаващо, антианемично, лактогонно.
Приложение. При анемии, храносмилателни смущения с диария, кръвотечение от носа, обилна менструация, хемороиди, бъбречни заболявания като диуретично средство, захарна болест, хроничен бронхит, ревматизъм и др.
Начин на употреба. 4 ч.л. листа на 250 мл вряща вода. При косопад - 100 г. листа, врят 30 мин в 1/2 л вода и 1/2 л оцет. С отварата се намокрят корените на косата или се измива косата вечер преди лягане.

Кръвен здравец, кървавочервен здравец, корен

Кръвен здравец
Geranium sanguineum L.

Действие. Капиляроукрепващо, адстрингентно, противовъзпалително.
Приложение. При стомашно-чревни възпаления, гастрити, колити, диария. Външно се използува при кръвотечение от носа, сърбежи, фистули, рани и други кожни възпаления.
Начин на употреба. 2 чаени лъжици билка, кисне в 1/2 л вода за 8 часа. Изпива в продължение па 1 ден. Същият извлек се използува и външно за компреси и лапи.

Билка: Синя жлъчка, цикория - корен

Билка: Синя жлъчка, цикория - корен - 50гр
Синя жлъчка ( цикория )
Cichoriimi intybus L.

Действие.
 Тонизиращо храносмилателната система, апетитовъзбуждащо, жлъчегонно, слабително, диуретично.
Приложение. При жълтеница, камъни в жлъчния мехуp, лошо храносмилане, атоничен запек, хронични бъбречни възпаления и камъни в бъбреците, за стимулиране обмяната на веществата и др. Външно при кожни пъпки, цирей и др. Заместител на кафето.
Начин на употреба. 2 супени лъжици корени се варят в 500 ml вода в продължение на 10 мин. Пие се по 1 чаша 4 пъти на ден, преди ядене.

 Глухарче стрък

Билка: Глухарче стрък - 50гр / билки /
Глухарче
Taraxacum officinale Weber

Действие. Жлъчегонно, жлъчетворно, общотонизиращо, пикочогонно, слабително, глистогонно и диуретично.
Приложение. При стомашно-чревни, чернодробни, жлъчни заболявания. Прилагат се за засилване на апетита, като слабително, глистогонно и диуретично средство. Препоръчва се за лечение на анемия, авитаминоза С, атеросклероза, диабет и някои кожни болести, екземи, обриви.
Начин на употреба. 2 чаени лъжички корени се заливат с 250 мл студена вода и се оставят да престоят 8 часа. Изпива се на глътки за 1 ден.
*Може да се прилага запарка в тази пропорция.

ГЛУХАРЧЕ КОРЕН

ГЛУХАРЧЕ КОРЕН - 50гр
Глухарче
Taraxacum officinale Weber
Действие. Жлъчегонно, жлъчетворно, общотонизиращо, пикочогонно, слабително, глистогонно и диуретично.
Приложение. При стомашно-чревни, чернодробни, жлъчни заболявания. Прилагат се за засилване на апетита, като слабително, глистогонно и диуретично средство. Препоръчва се за лечение на анемия, авитаминоза С, атеросклероза, диабет и някои кожни болести.
Начин на употреба. 2 чаени лъжички корени се заливат с 250 мл студена вода и се оставят да престоят 8 часа. Изпива се на глътки за 1 ден.
*Може да се прилага запарка в тази пропорция.

Маточина, лимонче - лист

Маточина, лимонче - лист - 50 гр
Маточина (лимонче)
 Melissa officinalis L.

Действие. Успокоява нервната система, действа спазмолитично (антиспастично), активира храносмилането, подтиска гадене и повръщане.
Приложение. При неврози, неврастении, сърдечни неврози, мигрена, полова възбуда, храносмилателни нарушения от неврогенен произход, високо артериално налягане, виене на свят, нередовна менструация.
Начин на употреба. 2 с.л. билка се запарват за 2 часа с 500 мл вряла вода. Пие се по 150 мл 3 пъти дневно.

неделя, 25 септември 2011 г.

Лечение на рак

Газ можете да си приготвите по следният начин:
1. купувате си от най-близката железария газ за горене, от аптеката активен въглен на прах и ни трябва още филтърна хартия /дадоха ми я от един институт/ предполагам, че може да се замести с многослойна марля.
слагате във фуния филтърната хартия и отгоре сипвате 2, 3 супени лъжици активен въглен. Върху тях сипвате газ по лъжица, защото тече бавно. Така пречиствате примерно 200 мл газ. Махате марлята с газта и правите всичко отново /нова марля нов въглен/ и отново по лъжица същите 200 мл. ТРЕТИЯТ ПЪТ ГАЗТА СЕ ПРЕЧИСТВА САМО ПРЕЗ ФИЛТЪРНА ХАРТИЯ /ИЛИ МАРЛЯ/.
Всеки път газта намалява, но каквото остане ще ви стигне за месеци.
Така я пих 2 пъти през миналата година. Пих я по 3 капки 30 мин преди ядене - 1 месец. След това пих алое или почивах.
За сега удържам фронта. Аз съм с липосарком - ампутиран крак. Няма лечение ако се появи отново и засилвам имунната си система.
Имам случай на мой много близък - изписан със срок 6 месеца живот с разсейки. Пи газ и редува алое с вино мед и черен оман. умря след 14 години от друго.
Успех на всички!
Ако имате въпроси питайте смело на angelova67@abv.bg или тук Газта се пие 3 пъти на ден - преди храна. Не може да пиете и газ и алое. Аз пих един месец газта. Почивах една седмица и след това


Алое 
 пих алоето. Него приготвих по следния начин:
200гр. листа от алое /растението да е над 3 годишно/ - ситно нарязани,
400гр. мед,
30гр. черен оман /от билковата аптека/
и 500мл червено вино - по възможност домашно.
Всичко се слага да се вари на водна баня 40 мин. - в йенска или емайлирана тенджерка /не метал/
Прецежда се. Съхранява се в хладилник.
Приема се по 1 супена лъжица сутрин на гладно.
Газта и алоето ги пих по два пъти миналата година и прибавих към тях лиций.
Цяла зима не пипнах дори вирус. Около мен боледуваха по три пъти.
Година и половина нямам проблеми. Газта се започва с 3 капки 3 пъти на ден преди храна - 1 месец. Почивка 2 седмици - след това алое - пак 1 месец. Почивка 2 седмици - тогава пия лиций /аз слагам 1 пакетче от 100 грама в 700мл ракия - стои 10 дни и след това пия по 25 мл на ден/.
Така ги редувам трите.
За влиянието им от медицинска гледна точка не мога да ти кажа нищо. Мой много близък човек ги пи и оцеля - 14 години след безнадеждно изписване.
За алоето мой познат хирург каза на 4 очи, че комбинацията от алое, мед, червено вино и черен оман e една от най- добрите комбинации за засилване на имунната система


За повръщането - чай от хвощ (вчера бях написала тази рецепта): 1 препълнена ч. л. хвощ се попарва с 1/4 литър вода. В книгата на Мария Требен пише, че кръвоизливите спират почти веднага.

Много добре действа при онкологичните заболявания (от всякакъв вид) пиенето на чай от следните билки: 300 г невен, 100 г хвощ, 100 г бял равнец, 100 г коприва. Смесват се добре и 1 ч. л. от сместа се залива с 250 мл вряла вода. Сместа кисне 5 минути и се прецежда. Пие се на глътки. Всеки ден е необходимо да се изпива 1,5 л от този чай. 

вторник, 20 септември 2011 г.

Повишено кръвно налягане (Хипертония)

3 пъти дневно, 20 минути преди ядене,болният да взема по 1 супена лъжица от следната смес: 500 грама чист нектарен мед, 100 грама ядки от орехи, 20 зелени листа от индрише с дръжките, 20 зелени листа от обикновен здравец, 20 ядки сладки бадеми (всичко счукано в дървен хаван на каша), 4 месести лимона (смлени с корите без семките), 12 грама чиста валериянова тинктура от глагав цвят и 1 супена лъжица канела на прах.

Ниско кръвно налягане

3 пъти дневно, 20 минути преди ядене,болният да взема по 1 супена лъжица от следната смес: 500 грама чист нектарен мед, 20 зелени листа от индрише, 20 ядки сладки бадеми, 3 месести лимона (смлени с корите без семките на машинка) и по 12 грама валерианова тинктура и тинктура от глогов цвят

Възпаление на сърцето (Миокардит)

Приготвяме следната смес: 500г чист пчелен мед, 2 лимона, жълтъците на 2 пресни яйца и 2 супени лъжици захар. Разбъркваме жълтъците със захарта на шато. Настъргваме на ситно ренде лимоните, след което ги смесваме с меда. Непрекъснато бъркаме шатото и прибавяме от сместа (мед, лимони, по малко, за да не се пресече). От така приготвената смес даваме на болния сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене по една супена лъжица.

Лимон, орехови ядки и мед за предпазване от грип

• Нарежете 4 лимона на малки парченца и махнете семките.
Добавете 2 чаени чаши наситнени орехови ядки, 300 г сушени кайсии, нарязани на дребно, 300 г стафиди, 4 супени лъжици мед.
Разбъркайте добре тази смес и я сипете в стъклен буркан. Съхранявайте я в хладилника. Вземайте всеки ден по 1 супена лъжица от сместа сутрин и вечер. 

Аз я правя така :Нарязвам 2 лимона на ситно ,1-2 шепи с орехови ядки -начукани на по-ситно,1 шепа стафиди ,1 шепа сусам ,канела 1-2 чаени лъжички и мед ,колкото да се обърка всичко . Слагам в буркан и прибирам на хладно взема се по 1 супена лъжица , 2-3 пъти на ден .събота, 17 септември 2011 г.

Екзема -лечение с хомеопатия


  • При мокра екзема добре действат компресите с отвара от равно количество дъбови кори, цветове слез и лайка. Отварата се приготвя, като 2 суп. лъж. от сместа се варят 10 мин в 500 мл вода. След изстиване се прецежда и се правят компреси три пъти дневно, без да се покрива с найлон;
  • При сухи екземи добри резултати дават растителните катрани /бъзов, боров, елов/. В тези случаи поразените места се измиват с отвара от пшенични трици, подсушават се с памучна кърпа и се намазват с тънък слой от смес на чист боров катран /50 г/ и прясна свинска несолена мас или зехтин /50 г/. Мястото се покрива с марля и леко се бинтова за през нощта. На сутринта се сваля с памук, натопен в силна ракия или лимонов сок. След това мястото се изплаква отново с посочената по-горе отвара без сапун;
  • При контактни екземи е задължително отстраняването на съответния професионален или битов дразнител, както и овладяването на фокалните огнища. Добре е да се прави всекидневна топла баня с отвара от овесена слама за 15 мин;
  • При остри екземи кожата не бива да се мие с обикновена вода, защото с миенето се отделя и епидермисът /повърхността на кожата/ и се причинява болка. Добре е местата, където има корички, да се омазняват със зехтин. Измиването на лицето и тялото може да става с хума, отвара от лайка и др.
Диета
алкохолът, кафето, черният чай, какаото, газираните напитки.произведения, лютивите, пикантни и дразнещи храни, пърженото, тютюнът, 
След това е нужно да се спазва много добре балансирана диета, богата на плодове и зеленчуци, натурални сокове от тях, зеленчукови бульони, дестилирана вода, билкови чайове и др. Това се налага най-вече когато, вследствие на безогледното комбиниране на различни видове храни, кръвта се замърсява. От зеленчуците най-полезни са тези, които са богати на баластни вещества и целулоза /репички, ряпа, карфиол, лук, моркови, хрян и др./, а от плодовете: лимоните, гроздето, дивите и т. н. Суровите плодове и зеленчуци са много полезни при почти всички видове кожни болести, тъй като те обогатяват кръвта с вещества, които неутрализират киселините и ги правят безвредни за организма. Намаляват се или съвсем се избягват месата и месните произведения, белият хляб и бялобрашнените изделия, захарта и захарните 
Екземата - остра или хронична, мокра или суха, е най-честото възпалително кожно заболяване.Мокра екзема
При нея има зачервяване и оток на кожата, по нея се образуват пръснати или разположени едно до друго мехурчета с бледорозов или тъмночервен цвят и с големина, колкото лещено зърно, понякога нагнояват. При пукването на мехурчетата от тях изтича обикновено бистра жълтеникава течност, от която се образуват корици. Човек чувства парене и болка, силен сърбеж.
Мократа екзема
засяга различни части на кожата, не щади и окосмените. 
Локализира се по лицето, брадата, гърдите, по половите органи и в областта на ануса. Понякога се засяга цялата кожа.
Пълзяща мокра екзема
Това е същата екзема, описана по-горе, но бързо се разпространява по цялото тяло.
Суха екзема
Причините за това кожно заболяване са същите и се срещат при същите професии или дейности, свързани най-вече с допира до химикали от най-различно естество. Тя засяга повече младите хора и хората на средна възраст. В началото по различни места на тялото се появяват на пръв поглед безобидни пъпчици с големина, колкото глава на топлийка. Тези пъпчици, покрити с малки люспи, сетне могат да достигнат големината на нокът. Сърбежът е сравнително по-слаб, но сухата кожа се нацепва, а образувалите се малки цепнатини са отворени врати за различни бактерии.

Graphites 6-при следните симптоми:влажни ерозии, предизвикващи силен сърбеж по окосмените части на главата, лицето, сгъвките на ставите, между пръстите на ръцете и зад ушите, в ъгълчетата на устните и очите. От болезнените участъци изтича гъста, лепкава течност с цвят на мед. Сърбежът е силен и мъчителен, кожата, която не е засегната от екземата е суха и груба, косата е суха и пада.
Rhustoh 6-при следните симптоми:многобройни ситни мехурчета, които сърбят и бодат. През нощта и във влажно време положението се влошава.
Sulphur 6- при следните симптоми:груба и възпалена кожа, сърбеж по цялото тяло, окосмената част на главата е суха и гореща, силен сърбеж особено нощем. Разчесаните места стават още по-болезнени, дразненетео, сърбежът и паренето се увеличават, от досега с водата става още по-зле, паренето става непоносимо. Избраното лекарство трябва да се приема 2 пъти дневно по настъпването на подобрение, когато лечението се прекратява. При необходимост се подновява отново.
При оздравяването лекарите хомеопати най – често прибягват до следните лекарства:
  • Арсеникум албум - се препоръчва за лечение на екзема или друг кожен проблем, при които е налице ситно, трицевидно лющене на кожата (люспичките наподобяват брашно), която е бледа, студена, суха и набръчкана и наподобява пергамент. Подобряване настъпва от налагане с топли компреси.
  • Арсеникум йодатум - е препоръчителен в случаите, когато лющенето е на по-едри бели люспи, разположени върху зачервена основа. И тук е налице сърбеж, който обаче се облекчава от студено.
  • Натриум сулфурикум - е препоръчителен за лечение на екзема, при които е налице лющене на едри, финни, жълтеникави, прозрачни корички. Подлежащата кожа е блестяща, нежна, суха и зачервена и по нея може да има напуквания, от които не изтича секрет.

вторник, 13 септември 2011 г.

Имуностимулатори - хомеопатия

1
BIOBRAN MGN-3  
Препоръчва се при: РАК, хора склонни към чести заболявания (грип, простуди и т.н.), преди, по време и след антибиотични, химио и лъчеви терапии, както и всички останали имуноотслабващи терапии, хора в напреднала възраст, превантивна профилактика през есенно-пролетния грипен сезон, хора с често изявена отпадналост и мигрени, хронична умора, при хепатити, левкемия, СПИН, ХИВ, рак, различни видове инфекции и всички заболявания влияещи върху имунитета, както и за цялостно укрепване на организма. Също така има противовъзпалителен ефект, подобрява глюкозния толеранс, функциите на панкреаса и черният дроб.


БИОЗИН

BIOZIN имуномодулатор
 30 бр. таблетки

Показания
- Вирусни инфекции - грип, херпес симплекс, херпес зостер, остри и хронични хепатити, човешки папилома вируси, Рубеола, паротит, цитомегаловируси.
- Бактериални инфекции - остри и хронични заболявания на дихателните пътища, уро-генитални инфекции, чревни инфекции.
- Гъбични инфекции
- Антипротозойно действие - трихомоназа у мъжа и жената
- След химио и лъче-терапия
- След интрадермално приложение на филъри съдържащи Хиалуронова киселина.
-Изгражда бърз имунен отговор при първите симптоми на грип и бактериални инфекции. Подпомага бързото възстановяване след боледуване"


2    ФОР КИДС - ADL СИРОП 237 мл за имунната система


СЪСТАВ:
Витамин С, цинк, колоидно сребро, свещица, котешки нокът - екстракт от кора, ехинацея теснолистна /екстракт от корен/, астрагал /екстракт от корен/, златен печат /екстракт от корен/, германий, силимарин, фитозоми, плодове бял трън, пчелно млечице, гинко билоба.

ПОКАЗАНИЯ:
Специална формула за имунната система на детето.
Има антиоксидантно, общоукрепващо и имунокоригиращо действие.
Прилага се в комплексното лечение на:
- грип и други остри простудни заболявания;
- остри и хронични възпалителни заболявания на дихателната, отделителната и др. системи;
- автоимунни заболявания - за ефективна имуномодулация;
- стрес и астенични състояния, вследствие на прекомерни натоварвания;
- неврози и неврастении, емоционална лабилност, тревожност,
- намалена концентрация, нарушени памет и внимание;
- укрепване на общото състояние;
- алергични заболявания;
- изоставане във физическото и психическото развитие;
- при лечение с антибиотици, сулфонамиди и други антибактериални и пр


3   АЛКИМ ФОРТкапс.Показания
понижен имунитет при възрастни и деца; вирусни заболявания (грип,хрема, херпес, кондиломи); алергични заболявания (остри и хронични); злокачествени заболявания (Алкилглицеролите потискат туморното нарастване и метастазиране); автоимунни заболявания (ревматоиден артрит, псориазис и др.), за елиминиране на тежки метали от организма (олово, живак и др.)
Начин на действие
Имунитетът предствлява естествена или придобита резистентност срещу инфекциозен агент. АЛКИМ ФОРТ съдържа 2,5 пъти повече активни съставки от АЛКИМ,поради това че в една капсула от АЛКИМ ФОРТ има 275mg Алкилглицероли.Алкилглицеролите присъстват в човешкия организъм предимно в органите, отговарящи за имунната система (черен дроб, слезка, костен мозък), а в майчиното мляко са в 10 пъти по-висока концентрация, отколкото в кравето. Допълнителното приемане на АЛКИМ ФОРТ стимулира хемопоезата (образуването на еритроцити, левкоцити и тромбоцити) и повишава количеството на антитела в организма.
4   КОТЕШКИ НОКЪТ САМЕНТОЗаболявания:

5   ИМУНОБОР
Как действа Imunobor?
Imunobor има имуностимулиращ и противовъзпалителен ефект. Предпазва организма от бактериални, вирусни и други инфекции. Има данни, че потиска развитието на раковите клетки. Спомага за нормалното функциониране на храносмилателната система. Освен това Imunobor проявява антиоксидантно и антистресово действие. Подобрява психическото и физическото състояние на организма и сексуалната способност. Има общотонизиращ ефект. Предполага се, че съставките на Imunobor имат следния механизъм на действие: стимулират производството на имунни тела и клетки, имат директен антимикробен ефект и благодарение на богатото съдържание набиоактивни вещества повишават защитните сили на организма.
Кога да приемаме Imunobor?
Imunobor се прилага за укрепване на имунната система при:
• често боледуване
• вирусни, бактериални и гъбични инфекции
• профилактика, по време на боледуване и във възстановителния период
• злокачествени заболявания
• хронична умора - като общоукрепващо и тонизиращо средство


6  ЦИТРОСЕПТ

ПОКАЗАНИЯ: Понижава нивото на холестерола в кръвта; унищожава патогенни бактерии, гъбички, паразити; има мощен антиоксидантен ефект, съхранява ефекта на витамин С; има фино дрениращо действие върху чернодробно-жлъчната система, пречиства стомашно-чревния тракт; има силно противовъзпалително и противоалергично действие.


 7  АСТАКСИН капсули * 60
Астаксантин е 10 пъти по-ефективен антиоксидант от бета-каротина и от 100 до 500 пъти по-ефективен от Витамин Е. Астаксантин има по-силни противовъзпалителни свойства от Витамин Е и 4пъти по-големи антиоксидантни способности от лутеина. Той осигурява по-ефикасна защита от окислителния стрес причинен от UVA.
Астаксин съдържа:
• Астаксантин 4mg
• Витамин Е 10mg
• Витамин С 60mg
Как действа Астаксин?
Като допълнение към храната - комбинация от антиоксиданти, които подобряват здравето и жизнеспособността.
• укрепва имунната система
• проблемна кожа - подобрява функциите й
• училищна умора, напрежение, липса на концентрация - повишава остротата на ума
• стрес, излагане на ултравиолетови лъчи

 8   ЕСБЕРИТОКС N табл. * 60

Показания
За съпътващо лечение при:
♦ остри и хронични инфекции на дихателните пътища (причинени от вируси или бактерии);
♦ лечение с антибиотици при тежки бактериални инфекции като бронхити, ангина, фарингити (възпаления на гърлото), отити (възпаления на средното ухо), синузити (възпаления на носните кухини),
♦ бактериални инфекции на кожата
♦ податливост на инфекции въз основа на временно отслабване на защитните сили;

9   ЕХИНАЦЕЯ капки 30 мл. Приложение:
Мощен имуностимулант, укрепва организма при простудни заболявания и инфекции на горните дихателни пътища.


10    БИОЦИТРИН РАЗТВОР 30 мл.


Състав:
Флакони от 10мл, 20мл, 30мл,50мл и 100мл, съдържащи 33% екстракт от пулпата и семките на грейпфрут. Биоцитрин е природен, нетоксичен, биологично активен растителен екстракт от грейпфрут. Той е добре проучен и е признат от изследователи и медицински работници по целия свят като ефикасно средство срещу вируси, бактерии, паразити, гъбички и плесени. Поради това се използва успешно. Екстрактът от грейпфрут съдържа горчиви и кръвоспиращи флавоноиди, които подпомагат храносмилането, намаляват нивото на холестерола и артериалните отлагания. Биоцитрин може да се използва при гъбични заболявания по кожата, краката и гениталите.Той е ефикасен при синдром на хроничната умора, алергии, астма, артрит, проблеми с храносмилателната система, простуда и грип. Прилагането му в продължение поне на 1 месец дава възможност да се премахнат натрупаните в червата вредни бактерии и гъбички.

11    ЗЛАТОТО НА ИНКИТЕ 30 мл.


ЗАЩО "ЗЛАТОТО НА ИНКИТЕ" Е НЕЗАМЕНИМ ПРОДУКТ?
Защото екстрактът от Сума има следните свойства:
Изчиства организма от тежки метали и радиационни лъчения.
Усилва действието на противотуморните лекарства.
Забавя оксидирането и стареенето на тъканите Увеличава устойчивостта при екстремни натоварвания и неблагоприятни външни условия.
Засилва рязко умствената и физическата работоспособност.
Заздравява стените на кръвоносните съдове и подпомага сърдечно-съдовите заболявания.
Смекчава посттравматичния шок и улеснява следоперативното възстановяване.
Предпазва от вирусни инфекции.
Облекчава състоянието при депресии, неврози, тежък климакс и нарушения в менструацията.
Стимулира централната нервна система, хипофизата и половите жлези.
Понижава психическия стрес.
Регулира храносмилането.
Регулира обмяната на веществата, холестерола и кръвната захар.
Регулира кръвното налягане.

12   ИМУНОЕФЕКТ капс. 475 мг. * 30


Действие:
Продуктът съдейства за укрепване естествените защитни сили на организма срещу развитието на вируси, подкрепя функциите на дихателната, отделителната система и жлъчката като спомага за отделяне нетоксични вещества от организма. Малиновите листа, бъзакьт и аминокиселината лизин спомагат за усилване съпротивителните възможности на организма срещу инфекции. Ехинацеята, кръвният здравец и източната гъба шийтаке имат допълнително укрепващо дейността на имунната система въздействие. Цинковият цитрат (тук в органична, напълно усвоима форма) не само съдейства за укрепване дейността на имунната система, но и помага за цялостното поддържане и възстановяване на обменните процеси, а от там - и на силите и апетита. Петопръстният очиболец подкрепя структурата на лигавиците, като оптимизира функциите им. Сладкият корен спомага за стимулиране на собствената надбъбречна хормонална продукция. Сминдухът съдейства за оптимизиране на детоксичните функции на черния дроб, за регулиране на хормоналния баланс.

13   ИМУНОСТИМ табл. * 120 - ТОШКОВ


Как действа?
Имуностим чрез комплекса от биологично активните си вещества подкрепя имунобиологичната активност на организма и съдейства за укрепването на съпротивителните му сили.

14    ИНМУ ПЛЮС прахчета * 20

Инму плюс по естествен начин увеличава защитните сили на нашия организъм, като укрепва имунната система и я предпазва от оксидативните нарушения.
1,3-бета глюканите са полизахариди на клетъчната стена на овеса, които стимулират механизмите на защита на имунната система и подобряват ефективността на имунния отговор срещу възможни инфекции. 1,3-бета глюканите се обединяват към рецепторите на макрофагите, белите кръвни телца, разрушават чуждите клетки и телца и стимулират специфичния имунен отговор. Погълнатите 1,3-бета глюкани стимулират макрофагите, които се намират в лимфните възли в чревната стена (плаките на Пайер) и така се отключва имунната защита.

15    IMMUNO MIX CAPSULES

  Мощен антиоксидант :съдържа -Котешки нокът ,проплис и ехинацея 

 16      Енгистол 50 таблетки

Показания:
Да активира неспецифичните защитни механизми, особено в случаите на грип и вирусни заболявания
 I. изопринозин  500 -  3*1 за 10 дни ; 2*1 за  10 дни , 10-15 дни почивка
II. Саменто 600   - 2*1  капсула за 10 дни  ;  1* 1 капсула за 10 дни 
III.Биозин  2*1 капсула   з а 10 дни ; 1-1 капсула  за 10 дни .


АНТИОКСИДАНТИ СА :
              

Витамин С: спанак, лимони, броколи, киви, зеле, ягоди...и още куп плодове и зеленчуци
Витамин Е:  зехтин, соево масло, царевица, яйца
Витамин А:  черен дроб, моркови, яйца
Селен: риба, яйца, пилешко и телешко месо
Цинк: морски дарове, месо, пълнозърнест хляб, зелени зеленчуци

Храни, богати на антиоксиданти
   

Има различни храни, които съдържат високи нива на антиоксиданти. Някои от най-известните са:
Морковите, броколитe, сладките картофи, прасковите, доматите и плодовите сокове са богати на витамин А.
• Цитрусовите плодове, като лиметите и портокалите, зелените заленчуци с листа, и доматите са страхотен източник на витамин С.
• Зелените зеленчуци, като къдравото зеле и спанакът са добър източник на антиоксиданта лутеин.
• Плодовете, като сливите, ябълките, мангото, ананасът, розовият грейпфрут и сушените сини сливи също съдържат високи нива на антиоксиданти.
Храни, богати на антиоксиданти
• Горските плодове, включително ягодата, къпината, малината, черешата иборовинките имат високо антиоксидантно съдържание (антоцианини).
Броколитe и други зеленчуци като карфиола, зелето и брюкселското зеле също са пълни с антиоксиданти (индоли).
• Ядките (орехите, фъстъците, лешниците), слънчогледовите семки, олиото от черния дроб на треска, слънчогледовото олио и зеленчуците със зелени листа имат голямо количество витамин Е.
• Сушените плодове, като кайсиите, фурмите и сушените сини сливи са с високо антиоксидантно съдържание (бета каротин).
• Бобовите растения, като бобът Пинто, соевите кълнове и всички останали бобове са богати на Генищайн (силен антиоксидант).
• Зърнените храни, като просото, ечемикът, царевицата и овесът са пълни сантиоксиданти.
• Чаят - напитката, която пием всяка сутрин, има високо съдържание наантиоксиданти, познати като флавоноиди.
• Рибата, пилето, житните растения и червеното месо имат високо съдържание на селен и цинк.
• Последните проучвания показват, че чаша червено вино също доставя добро количество антиоксиданти.
.Червено цвекло,спанак - лапад,моркови ,лук,чесън,ядки,кисело мляко,цитрусови плодове ,мед,сироп от бъзак,чай ,
Храни, богати на антиоксиданти

Риба и морски дарове ,Заложете на протеините,Консумирайте листни зеленчуци всеки ден ,Включете в менюто си цитруси - киви, грейпфрут и портокали ,Яжте чесън! ,Кисело мляко - ежедневно ,Накрая, не пренебрегвайте силата на въглехидратите от пълнозърнестите храни, картофите и бобовите растения.ОБЩО УСИЛВАНЕ НА ОРГАНИЗМА (Рецепти на П. Димков):


РЕЦЕПТИ:
а) Алое (трионче), мед и червено вино 
Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене да се взема по една супена лъжица сироп от алое арборесценс (трионче). Вземат се 15 - 20 зелени листа на обща тежест 200 г, махат им се бодлите, смилат се на каша, прибавят се по 500 грама чист пчелен мед и чисто натурално червено вино. На водна баня ври 30 минути и като изстине, се прецежда през тънка кърпа, чрез изстискване. Държи се на студено, за да не вкисне. б) РЕЦЕПТА ЗА ПОДСИЛВАНЕ НА ОРГАНИЗМА:
1 кофичка кисело мляко (с жива закваска)
1 суп. лъжица мед
30-40 гр. орехи
1 суп. лъжица пектин на прах

малко канела в) ТИБЕТСКА РЕЦЕПТА ЗА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ:

Чесън – 350 гр.
Спирт (чист – 96%) – 250 г
Изчиствате добре скилидките чесън и ги счуквате в дървено хаванче, докато се получи кашица.
Поставяте я в стъклен съд и заливате с цялото количество спирт. Затваряте добре съда с плътен похлупак и държите сместа десет денонощия на тъмно. След това прецеждате течността през копринен плат. Прецедената течност оставяте да престои три денонощия.
Приемане :
Всяка сутрин, обяд и вечер сипвате прясно несварено мляко – по 50 мл в порцеланова чаша.
В него сипвате с капкомер от течността по следната схема :

Д Е Н - Преди закуска – Преди обяд – Преди вечеря
Първи - 2 капки - 2 капки - 3 капки
Втори - 4 - “ - - 5 “ - “ - 6 “ - “
Трети - 7 “ - “ - 8 “ - “ - 9 “ - “
Четвърти - 10 “ - “ - 11 “ - “ - 12 “ - “
Пети - 13 “ - “ - 14 “ - “ - 15 “ “ – “
Шести - 15 “ - “ - 14 “ - “ - 13 “ - “
Седми - 12 “ - “ - 11 “ - “ - 10 “ - “
Осми - 9 “ - “ - 8 “ - “ - 7 “ - “
Девети - 6 “ - “ - 5 “ - “ - 4 “ - “
Десети - 3 “ - “ - 2 “ - “ - 1 “ - “
Единадесети - 15 “ - “ - 25 “ - “ - 25 “ - “
Дванадесети - 25 “ - “ - 25 “ - “ - 25 “ - “
Следващи дни до свършване на сместа
по 25 капки - 25 капки - 25 капки
Очаквани резултати :
Организмът да се пречисти от излишните мазнини, да се подобри обмяната на веществата, кръвното налягане да се нормализира до 5 – 6 дни, туморите да се стопят с възможност да изчезнат, кръвоснабдяването на сърдечния мускул да се нормализира. 
Трябва да се запише стриктно датата на започване на лечението. След пет години да се повтори. 


г) РЕЦЕПТА ЗА ПОДСИЛВАНЕ НА ОРГАНИЗМА:
1 кофичка кисело мляко (с жива закваска)
1 суп. лъжица мед
30-40 гр. орехи
1 суп. лъжица пектин на прах
малко канела  д)1/2 буркан мед
сока на един лимон
кората настъргана на ситно /на лимона/
6 супени лъжици сушена ситно претрита коприва
6 супени лъжици счукани /или смлени, кой както обича/ орехи
Всичко се смесва добре и се приема по следната схема:
Първа седмица по една супена лъжица сутрин, обед и вечер
Втора седмица по една супена лъжица сутрин и вечер
Вероятно дозата ще ви стигне за първата седмица и после трябва да повторите процедурата за втората.
Да ви е сладко  Laughing

Жен-шен с пчелно млечицеПОКАЗАНИЯ: За бързо стимулиране и тонизиране.